Hoe verwijder en meld ik contacten af?

Wil je contacten afmelden zodat ze niet meer worden meegenomen in de mailing en het systeem ze herkent als afmelders? Dat kun je doen door op een contact in het contactenoverzicht te klikken en dan rechtsboven op afmelden (oranje knop) te klikken.

Wil je contacten alleen verwijderen uit het systeem? Dat kun je doen door, wanneer je in het contactenoverzicht bent, helemaal rechts achter een contact op de verwijderknop te klikken (laatste kolom). Je contact is hiermee uit het systeem.

Echter, wanneer je deze weer importeert, zal hij weer worden meegenomen in de mailing wanneer hij in een segment valt waarnaar je mailt (dat gebeurt dus niet bij optie 1). Houd hier dus rekening mee.

Wanneer je grote aantallen contacten wilt verwijderen, kun je ze het beste in een segment zetten.

Je kunt dan de contacten filteren die je eruit wilt halen. Stel dat je iedereen die al 2 jaar of langer geen nieuwsbrief
heeft geopend wilt verwijderen.

Je maakt dan een dynamisch segment aan (onder segmentatie -> nieuw dynamisch segment), en vervolgens kies je bij filter 'laatst geopend is voor' en vul je de specifieke datum in. Sla het segment op, en dan zie je in je segmentatie overzicht jouw aangemaakte

segment met daarin alle contacten die langer dan 2 jaar geen nieuwsbrief hebben geopend.

Vervolgens kan je contact opnemen met support@hellodialog.com om het nieuwe segment te laten verwijderen.