Hoe importeer ik contacten?

Hoe importeer ik contacten?

Een goede start is het halve werk. Dit motto is ook zeker van toepassing op e-mailmarketing. Met deze tutorial laten we je zien hoe je effectief en efficiënt jouw contacten importeert in de Hellodialog applicatie.

 

Het importproces bestaat uit 4 stappen, zodat jij gemakkelijk jouw contacten kunt importeren. Als jij je bouncers of afmeldingen wilt importeren, neem dan contact op met support@hellodialog.com. Wij kunnen namelijk in één keer je gehele lijst markeren als afmeldingen of bouncers

1. Begin met importeren / Upload je bestand

Ga naar Contacten > Importeren. Kies hier voor een Upload CSV-bestand of Upload Excel-bestand.

Vervolgens kun je kiezen of de eerste rij veldnamen, zoals voornaam, achternaam en e-mailadres bevat of al het eerste contact bevat.
 
Daarnaast zal je moeten aangeven of je dubbele rijen wilt aanpassen, vervangen of overslaan:
  1. Aanpassen: De eerste optie betekent dat reeds aanwezige data zal worden geüpdatet met de gegevens van je importbestand. Deze optie laat je standaard altijd aan staan.
  2. Overschrijven: De tweede optie betekent dat de reeds aanwezige data wordt overschreven met de gegevens van je bestand. Het bestand is in dit geval leidend.
  3. Overslaan: De derde optie verwijst naar het overslaan van reeds aanwezige data. Ten slotte kan je ervoor kiezen of je contacten zonder e-mailadres wilt importeren.

2. Koppel je velden

Er kunnen verschillende typen worden aangemaakt, namelijk:
  1. Tekst
  2. Dropdown
  3. Multi-select
  4. Integer
  5. Decimals
  6. Large tekst 
Deze dienen met het bestand gemapped te worden, om te zorgen dat de data goed in het systeem komt te staan.

3. Kies je lijst

Tijdens deze stap kan je je contacten toevoegen aan een:
  1. Bestaand statisch segment
  2. Nieuw statisch segment
  3. Bestaande verzendlijst
  4. Nieuwe verzendlijst

4. Is je bestand OK om te importeren?

Ten slotte zal je moeten bevestigen dat je van alle contacten een opt-in hebt bevestigd door de check box aan te vinken. Dit is verplicht in overeenstemming met de wetgeving.   Het is belangrijk om te weten waar je contacten data vandaan komen om te voldoen aan de AVG en om te voorkomen dat je inbreuk maakt op de privacy van je contacten.

Goede bronnen voor contacten data zijn onder andere:
  1. Dubbele opt-in: Dit is wanneer iemand bewust zijn of haar gegevens heeft verstrekt door zichzelf aan te melden voor een nieuwsbrief of mailinglijst en vervolgens een bevestiging heeft gegeven van hun aanmelding door te klikken op een link in een e-mail.

  2. Eerdere klanten of prospects: Als je eerder contact hebt gehad met een klant of prospect en ze hebben toestemming gegeven voor verdere communicatie, dan kun je hun gegevens opslaan en gebruiken voor toekomstige marketingcampagnes.

Slechte bronnen voor contacten data zijn onder andere:
  1. Gekochte of gehuurde lijsten: Dit zijn lijsten met contacten die zijn verkocht of verhuurd door derde partijen, waarbij de personen op de lijst waarschijnlijk geen toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van marketingberichten.

  2. Ongespecificeerde bronnen: Dit zijn contacten die zijn verzameld via onduidelijke methoden, zoals het scrapen van websites of het verzamelen van visitekaartjes zonder toestemming. Dit kan leiden tot inbreuk op de privacy van de personen op de lijst.


    • Related Articles

    • Wat is er met mijn import gebeurd?

      In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de importgeschiedenis van je account bekijkt. Dit kan je doen wanneer je wilt weten wanneer je welke contacten hebt toegevoegd.
    • Hoe importeer ik multi-select velden?

      Creëer hiervoor eerst het multi-select veld met daarin de verschillende waarden voor het veld via Contacten > Velden. Let hierbij op dat je voor elke waarde een nieuwe kolom aanmaakt met daarin de aangegeven waarde. Heb je bijvoorbeeld een veld ...
    • Hoe kan ik iemand opnieuw toevoegen die zich reeds heeft afgemeld?

      Om misbruik te voorkomen zijn onze gebruikers niet in staat zelf contacten terug te plaatsen. Als er voor de lijst een aanmeldformulier beschikbaar is, bijvoorbeeld op jouw website, dan kan diegene zichzelf opnieuw aanmelden. In andere gevallen ...
    • Kan ik een klantenbestand importeren zonder headers?

      Jazeker! Middels stap 1 bij het importeren van je bestand krijg je de keuze om aan te geven of je bestand als volgt is opgebouwd: Eerste rij bevat veldnamen: De veldnamen (zoals naam, voornaam, e-mailadres) zijn aanwezig in de eerste rij van je ...
    • Hoe verwijder en meld ik contacten af?

      Wil je contacten afmelden zodat ze niet meer worden meegenomen in de mailing en het systeem ze herkent als afmelders? Dat kun je doen door op een contact in het contactenoverzicht te klikken en dan rechtsboven op afmelden (oranje knop) te klikken. ...