Hoe verwijder ik een contact?

Hoe verwijder ik een contact?

Wanneer je besluit een contact wilt verwijderen volg dan de volgende stappen:


1. Ga naar het tabblad "Contacten" in je dashboard en klik op "Overzicht". Hier krijg je een volledige lijst van al je contacten te zien.


2. Navigeer naar het contact dat je wilt verwijderen. Aan de rechterzijde van het contact zie je verschillende opties, waaronder "Bewerken" en "Verwijderen".


3. Als je zeker weet dat je het contact wilt verwijderen, klik dan op de "Verwijderen" optie. 


Houd er echter rekening mee dat het verwijderen van een contact niet automatisch betekent dat het contact ook is afgemeld voor de nieuwsbrief.


4. Belangrijk om te weten is dat, zelfs als je het contact opnieuw importeert, het weer in je database zal verschijnen zoals je het oorspronkelijk hebt ingevoerd. Het verwijderen van een contact is niet gelijk aan het afmelden voor toekomstige mailings.


Om een contact daadwerkelijk af te melden en te voorkomen dat het bij een nieuwe upload terugkeert, volg je deze aanvullende stappen:


1. Klik op het specifieke contact dat je wilt afmelden. Je zult nu gedetailleerde informatie over dit contact zien.


2. In de rechterbovenhoek van het contactscherm zie je een opvallende oranje knop met de tekst "Afmelden". Door op deze knop te klikken, wordt de persoon effectief afgemeld voor jouw mailings.


3. Het is belangrijk op te merken dat een afmelding alleen ongedaan kan worden gemaakt door de persoon zelf of door jou als beheerder. Dit zorgt ervoor dat het contact niet automatisch wordt toegevoegd bij toekomstige uploads, zelfs als je het contact opnieuw importeert.


Door deze stappen te volgen, kun je niet alleen contacten verwijderen maar ook zorgen dat ze daadwerkelijk zijn afgemeld om ongewenste mailings te voorkomen. Zie hieronder een voorbeeld:

 
 

    • Related Articles

    • Hoe verwijder en meld ik contacten af?

      Wil je contacten afmelden zodat ze niet meer worden meegenomen in de mailing en het systeem ze herkent als afmelders? Dat kun je doen door op een contact in het contactenoverzicht te klikken en dan rechtsboven op afmelden (oranje knop) te klikken. ...
    • Hoe verwijder ik een segment?

      Ga naar Segmentatie > Overzicht > klik op Options. Wanneer je een segment verwijdert, verwijder je alleen het segment maar niet de contacten.
    • Hoe importeer ik contacten?

      Een goede start is het halve werk. Dit motto is ook zeker van toepassing op e-mailmarketing. Met deze tutorial laten we je zien hoe je effectief en efficiënt jouw contacten importeert in de Hellodialog applicatie. Het importproces bestaat uit 4 ...
    • Hoe kan ik iemand opnieuw toevoegen die zich reeds heeft afgemeld?

      Om misbruik te voorkomen zijn onze gebruikers niet in staat zelf contacten terug te plaatsen. Als er voor de lijst een aanmeldformulier beschikbaar is, bijvoorbeeld op jouw website, dan kan diegene zichzelf opnieuw aanmelden. In andere gevallen ...
    • Wanneer gebruik je een verzendlijst en wanneer een segment?

      Het kan nogal verwarrend zijn wanneer je een verzendlijst of een segment moet gebruiken. Want was is precies het verschil? Dat leggen we uit. Een geheugensteuntje: - Bij verzendlijsten kun jij jouw contacten in- en uitschrijven voor een nieuwsbrief. ...