Welke mogelijkheden heeft de applicatie om mijn nieuwsbrief te personaliseren?

Welke mogelijkheden heeft de applicatie om mijn nieuwsbrief te personaliseren?

Met de applicatie kun je de teksten in de nieuwsbrief uitgebreid personaliseren met behulp van de gegevens van jouw contacten.

Velden

Om een nieuwsbrief te beginnen met een persoonlijke aanhef, waarin de voornaam van een contactpersoon gebruikt wordt, kun je bijvoorbeeld:

Beste {Voornaam},
op {Geboortedatum} vier jij je verjaardag!

Als aanhef neerzetten. Uiteraard is dit gebaseerd op het veld "Voornaam". In jouw geval kan dit veld ook "Firstname" of bijvoorbeeld "Naam" heten - kijk dus goed hoe de velden bij de contacten heten.

Extra mogelijkheden

Omdat niet altijd alle velden ingevuld zijn, maar je wel graag wil personaliseren waar mogelijk is, biedt de applicatie extra mogelijkheden:

FALLBACK

Allereerst is er de "fallback" optie, waarmee je een waarde kan kiezen voor velden zonder waarde:

Beste {Voornaam, fallback: 'Lezer' },

In dit geval worden de lezers aangesproken met hun voornaam, wanneer deze bekend is, en anders als "Beste Lezer".

IF / ELSE

Ook kan je een tekst bepalen, op basis van een bestaande waarde. Bijvoorbeeld: "Geachte Heer" als het veld "Geslacht" de waarde "Man" heeft. Je doet dit met behulp van de "if" optie:

Geachte {Geslacht, if: 'Man' ? 'Heer' },

Vaak zal je zulke commando's willen schakelen. Een voorbeeld, waarbij je de aanhef als volgt wil bepalen:

1. Als geslacht 'Man' is: "Geachte Heer"

2. Als geslacht 'Vrouw' is: "Geachte Mevrouw"

3. Als geslacht onbekend is: "Geachte Heer/Mevrouw"

Je kunt dit bereiken door alle mogelijkheden als volgt te koppelen:

Geachte {Geslacht, if: 'Man' ? 'Heer', if: 'Vrouw' ? 'Mevrouw', else: 'Heer/Mevrouw' }

FORMAT

Wanneer je een datum in een specifiek format wilt tonen in je nieuwsbrief, kan je dit aangeven bij het veld:

Jouw verjaardag is op {Geboortedatum, format: 'd-m' }

Gebruik hierbij een format-string zoals deze ook gebruikt wordt in php.date

Om een datum in een andere locale op te maken, gebruik je:

Jij bent geboren op {Geboortedatum, format: '%A %e %B %Y' @ 'nl_NL' }

Gebruik in dit geval een format-string zoals deze gebruikt wordt in php.strftime

Ook getallen kunnen worden opgemaakt met een gegeven aantal decimalen, en gekozen scheidingsteken voor duizendtallen en decimalen:

Dit product kost {Bedrag, format: '2,.' }

De format optie bevat drie tekens: het eerste betreft het aantal decimalen, het tweede is het scheidingsteken voor duizendtallen, en het derde het scheidingsteken voor de decimalen.

Personaliseren in het onderwerp

Alle op deze pagina beschreven mogelijkheden werken zowel in de nieuwsbrief, als in het onderwerp van de nieuwsbrief.

Samenvatting

Je kunt deze 'commands' gebruiken om logica aan uw personalisatie toe te voegen:

• Fallback: 'Nieuwe Waarde'
       als er geen waarde voor dit veld is, maak de waarde gelijk aan 'Nieuwe Waarde'
  • If: 'Waarde' ? 'Nieuwe Waarde'
       als de waarde voor dit veld gelijk is aan 'Waarde', maak de waarde gelijk aan 'Nieuwe Waarde'
  • Else: 'Nieuwe Waarde'
       als de waarde van dit veld niet is aangepast door voorgaande if's, maak de waarde gelijk aan 'Nieuwe Waarde'
  • Format: 'format'
    format: 'format' @ 'locale'
       bepaal het format waarin een datum-veld wordt weergegeven, gebruik hiervoor de format-string zoals in php.date

Tot slot: let op dat de waardes die je meegeeft (hierboven 'Waarde' en 'Nieuwe Waarde') altijd tussen enkele quotes staan!