Hoe beperk ik het aantal afmeldingen voor mijn nieuwsbrief?

Afmeldingen zijn onvermijdelijk

Om te beginnen, is het onvermijdelijk dat je afmeldingen krijgt. Mensen zijn simpelweg niet langer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt, of de content is niet wat ze verwachten.  Het kan zijn dat het iets te maken heeft met de e-mails die je verstuurt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Afmeldingen willen dus niet per definitie zeggen dat er iets mis is met de e-mailmarketing van jouw bedrijf. Toch kan het geen kwaad om jouw e-mailmarketing eens onder de loep te houden, als je het idee hebt dat er verbeterd kan worden.

Houd je focus op call-to-action

Hoe jammer het ook is als mensen zich afmelden, houd de focus op het overgrote deel van de mensen dat jouw e-mail wél leest en zich niet afmeldt. Door te focussen op datgene wat je met de e-mail wilt bereiken, verhoog je de kwaliteit namelijk.

• Houd de inhoud van jouw e-mails interessant
  • Zorg dat het doel van de mail duidelijk zichtbaar zodat de klant het niet mist
  • Peil met een enquête de mening van e-mailontvangers over de e-mails die je verstuurt