Welke acties kan ik toevoegen als CTA?

Welke acties kan ik toevoegen als CTA?

Het is mogelijk om een actie te hangen wanneer een lezer klikt op een afbeelding of een knop; een zogenaamde call to action (CTA).

Je kunt de volgende acties hangen achter een CTA:

  • Link naar URL
  • Link naar E-mail
  • Link naar Enquête
  • Link naar Wijzig profiel
  • Delen via social media
  • Tell-a-friend
  • E-mail notificatie
  • Afmeldlink

Als er op de button of de afbeelding geklikt wordt in een mailclient wordt er een browser geopend met de URL die is opgegeven. Als er op de CTA wordt geklikt in de browser word er een nieuw tabblad geopend met de URL.

Wanneer de ontvanger hier op klikt, zal de mailclient automatisch geopend worden met het adres wat je hier hebt aangegeven. Daarnaast kun je het onderwerp alsook een tekst voor de e-mail instellen. 

Het is mogelijk om via de applicatie een enquête mee te sturen als link in jouw nieuwsbrief. De resultaten kun je vinden via Resultaten > Enquêtes.

Hiermee wordt het mogelijk gemaakt voor jouw lezers om hun eigen profiel aan te passen. Middels Contacten > Velden kun je aangeven of deze velden zichtbaar zijn voor de lezer en/of deze velden ook door de lezer bewerkt kunnen worden. 

Delen via social media

Wanneer je wilt dat je ontvangers een bepaald nieuwsitem delen op hun eigen social media kun je dat regelen via deze CTA. 

Tell-a-friend

Tell-a-friend is een functionaliteit die we bieden waarbij het mogelijk wordt gemaakt om als lezer zijnde een mailing door te sturen naar vrienden, kennissen, etc. Het verschil met de traditionele 'mail doorsturen' is dat het hier voor jou als gebruiker inzichtelijk wordt gemaakt wie je mailing gedeeld heeft. 

E-mail notificatie

Wanneer de ontvanger hier op klikt, zal de ontvanger omgeleid worden naar de landingspage die je hebt ingesteld. Het e-mailadres wat je hier ingesteld hebt, zal een mail ontvangen met de tekst die je hier hebt aangegeven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn met een RSVP. 

Hiermee geef je je lezers de mogelijkheid om zich af te melden voor je mailings.


    • Related Articles

    • Hoe pas ik de kleur van mijn links aan?

      Je kunt de kleur van je links aanpassen. Om de kleur van de links aan te passen, kun je middels de instellingen van onze editor aangeven welke kleur dit moet zijn. Hierbij kun je gebruik maken van een color picker of de door jou gewenste kleurcode ...
    • RSS in jouw mailing

      Een RSS feed kan worden gebruikt om automatisch de inhoud van een nieuwsbrief te genereren met behulp van één of meerdere RSS feeds. Hierdoor kun je relevante en up-to-date inhoud delen met je abonnees zonder dat je dit elke keer handmatig moet doen. ...
    • Waarom werkt de (afmeld)link in mijn mail niet?

      Wanneer je op een link klikt, kan het voorkomen dat er een 404-foutmelding tevoorschijn komt of dat deze simpelweg niet werkt. Dit kan meerdere redenen hebben:    Links in een testmail werken niet Je kunt vanuit de drag & drop editor direct een ...
    • Hoe beperk ik het aantal afmeldingen voor mijn nieuwsbrief?

      Afmeldingen zijn onvermijdelijk  Om te beginnen, is het onvermijdelijk dat je afmeldingen krijgt. Mensen zijn simpelweg niet langer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt, of de content is niet wat ze verwachten.  Het kan zijn dat het iets te maken ...
    • Welke statistieken kan ik in de applicatie terugvinden?

      Bij de statistieken krijg je een overzicht van hoe de mailing is afgeleverd, geopend en hoeveel bounces en afmeldingen er zijn. Dit wordt ook automatisch in een grafiek gezet.  Daarnaast krijg je een overzicht hoe de mailing is geopend, denk hierbij ...