Waarom werkt de (afmeld)link in mijn mail niet?

Waarom werkt de (afmeld)link in mijn mail niet?

Wanneer je op een link klikt, kan het voorkomen dat er een 404-foutmelding tevoorschijn komt of dat deze simpelweg niet werkt. Dit kan meerdere redenen hebben: 

 

Links in een testmail werken niet

Je kunt vanuit de drag & drop editor direct een testmail naar jezelf versturen. Als je deze vervolgens opent vanuit je mailbox, werken de afmeld- en profiel wijzigen links niet. Wanneer iemand normaal gesproken op afmelden drukt, meldt diegene zich af uit de database. Maar een testmail stuur je niet naar een echt contact uit de database. Daarom kan diegene zich ook niet afmelden. Vandaar dat je dan wordt doorgestuurd naar 404-foutmelding pagina.

 

Tip! Wil je de afmeld- en de profiel wijzigen link testen? Stuur jezelf dan een echte campagne. Maak een statisch (test) segment aan, voeg jezelf daaraan toe en verstuur de nieuwsbrief als een campagne naar dit segment. Op deze manier zal de mail wél naar een echt contact uit de database worden gestuurd en ontvang je een nieuwsbrief waarin deze links wél werken.

 

Links in een doorgestuurde mail werken niet

Bij een doorgestuurde mail geldt precies hetzelfde als hierboven: de nieuwsbrief komt aan in een mailbox waarvan de ontvanger niet in de database staat. Als je een nieuwsbrief doorstuurt dan kan de ontvanger ook niet op afmelden of profiel wijzigen klikken; hij/zij kan tenslotte jou niet afmelden voor de nieuwsbrief.

 

Dit is ook zo bij een enquête; dan kan iemand anders ook geen enquête antwoorden geven uit naam van jou.


Links in de onlineversie werken niet

Wanneer je een online versie van je nieuwsbrief ergens deelt, doen eveneens de afmeld-, profiel wijzigen- en enquête links het niet; mensen die niet in jouw database vallen kunnen ook geen veranderingen aanbrengen in hun account (want die hebben ze niet ;-) ). 

    • Related Articles

    • Waarom werkt mijn afmeldlink niet in de online versie?

      Hellodialog beschikt over een aantal standaard links die je kunt gebruiken in je nieuwsbrief. Deze zijn: Afmeldlink Wijzig je profiel Online versie Enquête links Je kunt deze links plaatsen achter afbeeldingen en knoppen. Deze links zijn niet ...
    • Wat is een A/B test?

      A/B testen is een slimme manier om twee varianten van een nieuwsbrief te testen. Kies hiervoor wanneer je wilt weten welke variant van een nieuwsbrief of onderwerpregel het beste werkt. Bij de A/B test geef je zelf aan welk percentage van jouw ...
    • Ik krijg een melding dat mijn e-mail niet verstuurd kan worden, hoe kan dit?

      Als er instellingen niet in orde zijn wordt daar een melding van gegeven; Het onderwerp is niet ingevuld; Rechts boven staat een knop met twee tandwieltjes als je daarop klikt kun je een onderwerp voor de nieuwsbrief opgeven. De pre header is niet ...
    • Is het mogelijk om afbeeldingen toe te voegen aan de text-only versie van mijn mailing?

      Nee, dit is niet mogelijk; het betreft hier immers om de platte tekst versie van de mailing. In plaats van de afbeelding, zal de URL naar de afbeelding getoond worden.
    • Welke acties kan ik toevoegen als CTA?

      Het is mogelijk om een actie te hangen wanneer een lezer klikt op een afbeelding of een knop; een zogenaamde call to action (CTA). Je kunt de volgende acties hangen achter een CTA: Link naar URL Link naar E-mail Link naar Enquête Link naar Wijzig ...