Alles over open rates

Wat is de open rate?

De open rate wordt gemeten wanneer een lezer de mail opent. Wanneer de afbeeldingen geladen worden of wanneer men op een link in de mail heeft geklikt, wordt de mail geregistreerd als een open. Let er wel op dat dit in sommige gevallen niet geheel 100% accuraat kan zijn; denk bijvoorbeeld wanneer iemand een e-mailclient gebruikt die geen HTML of afbeeldingen ondersteunt.

Wat is een normale open rate?

De gemiddelde open rate in Nederland ligt rond de 34%. Je kunt er hierbij van uit gaan dat je met een open rate tussen de 20% en de 40% wel goed zit. Verwacht echter geen open rate van 100%; mensen hebben het over het algemeen al druk genoeg of zitten zelf misschien met een overvolle mailbox!

Hoe verhoog ik mijn open rate?

• Experimenteer met verschillende onderwerpen (Split A/B testing)
  • Verstuur jouw mailings eens op een ander tijdstip
  • Breng alleen de essentie van de boodschap aan de man